Колишній радник Трампа був засуджений до 40 місяців в’язниці

Роджер Стоун, колишній радник і друг президента США Дональда Трампа, був засуджений до трьох років і чотирьох місяців тюремного ув’язнення за лжесвідчення перед Конгресом, перешкоджання правосуддю і залякування свідка, повідомляє DPA.

Суддя Емі Берман Джексон винесла вердикт після декількох тижневих суперечок, які потрясли Міністерство юстиції США і призвело до тверджень про втручання Трампа в роботу відомства.

Стоун, який працював над передвиборчою кампанією Трампа в 2016 році, був визнаний винним за семи звинуваченнями в минулому році. Його звинуватили у використанні сайту WikiLeaks для отримання електронних листів команди Хілларі Клінтон (які, як стверджується, були зламані агентами Росії), які згодом були опубліковані і використовувалися для дискредитації Клінтон, в той час кандидата в президенти від Демократичної партії, і для підтримки кампанії Трампа.

Минулого тижня прокурори попросили від семи до дев’яти років в’язниці і викликали гнівну реакцію з боку Трампа, який назвав запит занадто суворим. Міністерство юстиції потім змінило запит, вимагаючи» значно нижчого ” покарання, ніж спочатку було потрібно.

У той час четверо прокурорів у цій справі протестували, і Генеральний прокурор Вільям Барр, який також є міністром юстиції, сказав, що повідомлення Трампа в Твіттері про нерозголошувані справи, розглянутих Міністерством юстиції, заважають йому виконувати свою роботу.

Однак Трамп не видалив свої повідомлення в соціальній мережі, а навпаки виклав на Fox News відео, в якому він був схильний помилувати Стоуна.

Шістдесят семи-річний Стоун – давня фігура Республіканської партії.