Президент України в госпіталізований з коронавірусів. В країні вводиться карантин вихідного дня

“Президент України Володимир Зеленський був госпіталізований після того, як проведений раніше на цьому тижні тест підтвердив, що він заражений коронавірусом”, – повідомляють вітчизняні ЗМІ.

За даними ЗМІ, “Зеленський проходить лікування в клініці «Феофанія» в Софії, де є спеціально обладнаний кабінет, з якого він може продовжувати свою роботу і проводити зустрічі”.

У лікарні госпіталізований і керівник апарату Зеленського Андрій Єрмак.

Заражені також міністр фінансів Сергій Марченко, міністр оборони Андрій Таран, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, заступник прем’єр-міністра України Олексій Резніков.

Вчора уряд України схвалив введення національного карантину на вихідних в рамках заходів щодо уповільнення поширення нового коронавіруса. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що карантин буде діяти в період з 14 по 30 листопада.

Рішення означає закриття або обмеження доступу до більшості магазинів у вихідні. Продуктові магазини і аптеки залишаться відкритими. Також буде працювати громадський транспорт. Лікарні також прийматимуть пацієнтів.

Уряд також посилив обмеження на роботу ресторанів, кінотеатрів, тренажерних залів і проведення масових заходів. Вчора на засіданні уряду Шмигаль заявив, що, якщо нічого не буде зроблено, в середині грудня система охорони здоров’я не зможе більше приймати пацієнтів, а в лікарнях не буде ліжок, навіть в коридорах.

За даними світових агентств, в Україні за останні 24 години було зареєстровано 11 057 нових випадків зараження в порівнянні з 10 746 вчора. Всього в країні інфіковано понад 500 000 чоловік.

Число загиблих від ускладнень за останні 24 години становить 198 осіб, а з початку пандемії загинуло 9145 чоловік.