Росія збирається звернутися в РБ ООН у справі Навального

“Росія хоче винести ситуацію з Олексієм Навальним на обговорення в Раді Безпеки ООН і вважає, що для інших це буде неприємною розмовою”,- заявив постпред Росії при організації Василь Небензя в інтерв’ю РІА Новини.

Дипломат висловив думку, що інші країни побоюються виносити цю тему на обговорення в РБ ООН, так як розуміють, що «все це може повернутися іншим боком». «Кожен раз, коли ми обговорюємо проблему хімічної зброї, в тому числі сирійської, вони зачіпають тему, нібито отруєння Навального»,- сказав Небензія.

При цьому постпред Росії підкреслив, що Москва нічого не приховує. Він пояснив, що поки гіпотетично допускає таку ініціативу Росії, але запевнив, що російська сторона готова до будь-якої розмови. «Іноді нас звинувачують в тому, що ми намагаємося вийти з розмови, це неправда»,- сказав він. Небензя додав, що Росія співпрацює з ООН щодо інциденту з Навальний. «Не знаю, чим це закінчиться, але, напевно, зараз передчасно проводити будь-які зустрічі»,- сказав постпред.

Нагадаємо, що 20 серпня Навальний був госпіталізований в Омську після того, як захворів в літаку, що летів з Томська. За результатами дослідження омські лікарі назвали основним діагнозом порушення обміну речовин, що викликало різку зміну рівня цукру в крові. Причина цього поки не ясна, але омські лікарі не виявили токсинів в крові і сечі Навального. У Берліні вважають, що Навального отруїли речовиною групи “Новачок”. Раніше Генпрокуратура повідомила, що отримала відповідь з Німеччини на запити про Навального, в якому німецька сторона запрошувала додаткову інформацію про ситуацію. При цьому ні на жодне з поставлених Москвою питань відповіді з Берліна не було.