Вчора ввечері у Франції набув чинності новий загальнонаціональний карантин

Французи зможуть залишати свої будинки тільки для того, щоб купити їжу і ліки, піти на роботу або у невідкладних сімейних справах. Про це заявив вчора на прес-конференції прем’єр-міністр Жан Кастекс після того, як у Франції був оголошений новий карантин для обмеження другої хвилі коронавіруса.
Серед поважних причин для від’їзду буде поїздка дітей до школи. Школи залишаються відкритими, на відміну від весни, коли навчальні заклади закривалися.
Дітям старше шести років на уроках доведеться носити маски. До сих пір правило поширювалося на дітей старше 11 років.
Університети працювати не будуть. Кафе і ресторани теж. Уряд закрив магазини та інші торгові точки, за винятком супермаркетів, громадських пралень, аптек, оптики, автомайстерень і магазинів автозапчастин.
Також дозволено виходити на тренування на вулицю один раз на день на годину.
За словами міністра праці Елізабет Борн, людям доведеться працювати з дому, якщо це технічно можливо.
Установи, що пропонують громадянам адміністративні послуги, залишаються відкритими. Церкви, мечеті і синагоги будуть відкриті, але весілля будуть можливі тільки при обмеженій кількості запрошених.
Готелі будуть працювати з обмеженою місткістю і прийматимуть тільки гостей, які подорожують у справах.
Межі між Францією та іншими країнами ЄС залишаються відкритими. Заборонено в’їзд до Франції з-за меж ЄС, за винятком особливих обставин.
Заходи вступили в силу вчора ввечері і будуть діяти до 1 грудня.
Число загиблих у Франції від зараження новим коронавірусом досягло 36000, в тому числі 250 за останні 24 години. Нових інфікованих – 47 647.