Макрон: Якщо російська вакцина буде схвалена, ми будемо використовувати її у Франції

Франція не може використовувати вакцину Sputnik V, поки російський виробник не подасть заявку на реєстрацію до європейських органів влади. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон. При цьому він підкреслив, що рішення про використання не політичним, а науковим.

«Сьогодні ми бачили публікації, що показують високу ефективність вакцини Sputnik V. Але ми не можемо поширювати її у Франції, поки російський виробник не відправить в наші органи заявку на отримання дозволу на продаж. Це нормально, це питання санітарної безпеки»,- заявив Макрон в інтерв’ю TF 1.

«Після того, як російський виробник подасть заявку, незабаром європейські та національні влади будуть незалежно розглядати цю вакцину з наукової точки зору. І в залежності від цих результатів і доказів, ми схвалимо її чи ні»,- сказав він.

Говорячи про російську вакцину, Макрон також сказав, що кілька тижнів тому він вирішив відправити наукову місію до Росії, «щоб була можливість провести переговори з виробником вакцини». «Результат переговорів був позитивним»,- додав він.

Раніше канцлер Німеччини Меркель назвала дані про російську вакцину проти коронавіруса Sputnik V, опубліковані в журналі Lancet, хорошими. У своїй заяві вона нагадала, що вважає за можливе співробітництво, але наголосила на необхідності затвердження вакцини Європейським агентством з лікарських засобів.