Президент України був оштрафований за відвідування кафе під час карантину

Президент України Володимир Зеленський був оштрафований за порушення правил, введених в країні для боротьби з COVID-19, після відвідування кафе в місті Хмельницький.

Сам він оголосив про це журналістам в місті Чернігові 10 червня, визнавши, що його штраф був правильним покаранням.

Як повідомляв УНІАН, 3 червня на каналі апарату президента Telegram була опублікована фотографія, на якій Зеленський сидить за столом з іншими посадовими особами, в тому числі з начальником штабу Андрієм Єрмаком, першим заступником керівника апарату Сергієм Трофімовим, губернатором Хмельницького Дмитром Габітом, а також мером Хмельницького Олександром Симчишиним.

Уряд заборонив подавати їжу і напої в приміщенні до 5 червня. Надавати послуги дозволялося тільки на відкритих майданчиках. За столом одночасно повинно було бути не більше чотирьох відвідувачів.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що міліція розслідує можливе порушення Зеленським і супроводжуючими його співробітниками карантинних правилах і відправить справу до суду.

Пізніше Зеленський сказав, що готовий заплатити штраф, якщо його закриту нараду в кафе в Хмельницькому було визнано порушенням карантинних правил.

Головний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, який сидів за іншим столом в тому ж кафе, сказав, що ніяких порушень карантину не було, так як це був інспекційний візит.

Аналогічний інцидент стався в кінці травня: президент Австрії Олександр Ван дер Белен приніс вибачення за порушення заходів, прийнятих проти поширення коронавіруса.

Він залишився в ресторані у Відні після завершення годин роботи ресторану, передбачених карантинними заходами.