YouTube видаляє будь-які відео з дезінформацією про всі типи вакцин

За повідомленням Guardian, YouTube видаляє відео, що поширюють дезінформацію про всі вакцини, оскільки це підсилює боротьбу з шкідливим контентом, опублікованим під час пандемії коронавіруса.

Видаленню підлягає контент, що містить дезинформацію, наприклад твердження про те, що будь-яка схвалена вакцина небезпечна, викликає хронічні порушення здоров’я або не знижує поширення хвороби, що є брехнею і зловмисним наміром.

Згідно з попередніми рекомендаціями, платформа просто ефективно приховувала відеоролики, які поширювали дезінформацію про вакцини або викликали сумніви щодо вакцин.

Ще в минулому році YouTube заборонив відео з дезінформацією про вакцини проти Covid. Відеохостинг, що належить Google, видалив в цілому 1 мільйон відео з неправдивою інформацією про Covid після того, як вибухнула пандемія.

Метт Халпрін, глава відділу довіри і безпеки YouTube, сказав, що дезінформація – це глобальна проблема. «Дезінформація про вакцини з’являється у всьому світі, вона з’являється у всіх країнах і культурах».

Халпрін додав, що крім дезінформації про вакцини проти коронавіруса, брехня про вакцину проти кору, епідемічного паротиту та краснухи (MMR) є прикладом дезінформації, на яку націлений YouTube.

«Є ще багато проблем, пов’язаних з вакциною MMR, і люди сперечаються, чи викликає вона аутизм. І, як ми знаємо, згідно з даними науки, зазначена вакцина не викликають цього захворювання», – сказав він.

Халпрін сказав, що заборона буде застосовуватися до контенту, в якому стверджується, що вакцини викликають рак, безпліддя або містять мікрочіпи, причому останнє припущення є найфантастичнішим серед фейковий новин про Covid.

Халпрін сказав, що нові керівні принципи будуть, як і раніше, дозволяти особисті відгуки про отримання вакцин, обговорення політики вакцинації і посилань на історичні невдачі в програмах вакцинації, якщо зміст не включає широко поширену дезінформацію або заохочує коливання і протидію вакцинації.

Крім застосування поширення брехливої ​​інформації про побічні ефекти вакцинації, ці керівні принципи будуть також застосовуватися до загальних принципових заяв про вакцини, які вважаються такими, що вводять в оману.

Цей крок YouTube зробив слідом за рішенням Facebook в минулому році спростувати неправдиві твердження про вакцини проти Covid після того, як вони були спростовані експертами у сфері охорони здоров’я.