Нові обмеження COVID-19 у Києві після різкого зростання зараження

Reuters повідомляє, що на даний момент у столиці України в Києві діють нові, жорсткіші заходи щодо стримування різкого зростання кількості коронавірусних інфекцій, зазначивши, що аналогічна тенденція спостерігається в багатьох інших країнах Східної Європи на тлі низьких рівнів вакцинації в регіоні.

При вході до ресторанів, кафе, розважальних закладів, тренажерних залів та торгових центрів кияни тепер мають надати довідку про вакцинацію або підтвердження негативного результату тесту на COVID-19. Ті, хто працює в таких установах, мають бути вакциновані.

Муніципальна влада заявила, що спеціальні групи стежитимуть за дотриманням цих обмежень у громадському транспорті, тому що вони поширюватимуться і на нього.

Співробітники поліції та Національної гвардії перевіряють людей біля входу в метро щодо свідчень про вакцинацію. У ресторанах і кафе потрібні сертифікати від клієнтів.

«Я думаю, що це все потрібно, бо, на жаль, люди цього не розуміють. Нам потрібно робити щеплення. Вони мають якимсь чином мотивувати людей», – сказала банківський службовець Юлія Лисок, додавши: «На жаль, в Україні один із найнижчих рівнів вакцинації, і це не наближає нас до Європи».

На сьогоднішній день в Україні офіційно зареєстровано близько 2,94 мільйонів людей, інфікованих коронавірусом, з яких 68 027 померли.

Лише 7,4 мільйона осіб, або менше, ніж п’ята частина населення, повністю вакциновані.

Уряд України зробив вакцинацію обов’язковою для певних категорій державних службовців. Влада сподівається, що нові заходи прискорять кампанію.