Tesla знизив ціни на автомобілі вироблені в Китаї

Американський виробник автомобілів Tesla знизив початкову ціну на Model 3, яка виробляється в Китаї і призначена тільки для внутрішнього ринку. Таким чином, їх ціна падає на 16% до 299 050 юанів або $ 42 919, повідомляє Reuters.

Зниження частково пов’язано з державною підтримкою від Китаю, яку компанія отримує за свої електромобілі. Субсидія становить 24 750 юанів, що дозволяє частково знизити ціну автомобіля, яка спочатку становила 355 800 юанів.

Більш низька вартість електромобілів цієї моделі є ще одним кроком з боку Tesla, метою якого є збільшення продажів компанії на найбільшому автомобільному ринку в світі. За цією вартостю седан Model 3 вже наближається до ціни китайських електромобілів і може успішно конкурувати на місцевому ринку.

Тесла планує подвоїти кількість сервісних центрів і станцій швидкої зарядки в Китаї в 2020 році, говориться в повідомленні компанії. У планах також подвоїти персонал в сервісних центрах. Компанія має намір випускати 1000 автомобілів в тиждень, тобто близько 280 автомобілів в день.