Расистський скандал в Іспанії – через марки національної пошти

Національне поштове відділення Іспанії виявилося в центрі скандалу після випуску серії марок із зображенням різних відтінків шкіри. Кампанія була запущена для боротьби з расизмом і нерівністю, але перетворилася на справжній шторм. Причина – ціна марок в світлих тонах виявилася вищою, ніж у темних.

На думку критиків, цей крок іспанської національної пошти фактично «знецінює» ідею боротьби з расизмом і може лише спровокувати негативну реакцію громадськості.

“Марка повинна була бути приурочена до річниці смерті Джорджа Флойда. Її творці заявили, що кожен бренд в колекції – це «послання проти расової нерівності». Але виявилося, що «світла шкіра» дорожче майже на євро, ніж сама темна марка” ,- пояснюють ЗМІ.

«Для мене це расизм в чистому вигляді. Якщо всі рівні, то ціна повинна бути однаковою! Не те щоб один дешевше, інший дорожче. Це несправедливо», – сказав репортерові перехожий.

Офіційні особи іспанської пошти поки відмовляються коментувати скандал.

Але це не перший раз, коли вона бере участь в соціальних кампаніях: минулого літа вона випустила марку, присвячену ЛГБТ-спільноти, і розфарбувала десятки поштових скриньок в кольори веселки.