Двоє поліцейських отримали поранення в Англії через новий закон про обмеження протестів (ВІДЕО)

За даними поліції Ейвона і Сомерсета, принаймні два поліцейських були серйозно поранені в результаті зіткнення протестуючих з поліцією в англійському місті Брістоль.

«У одного зламана рука, а в іншого зламані ребра. Обидва доставлені до лікарні»,- йдеться в заяві поліції. У ній також говорилося, що «як мінімум дві поліцейські машини були підпалені, а поліцейський відділок і інші місця в місті були пошкоджені».

«Сцени в Брістолі неприйнятні. Наші поліцейські присвятили себе служінню всім нам. Сьогодні я думаю про тих поранених поліцейських», – написав Патель в Twitter.

Кілька сотень людей зібралися в центрі Брістоля, щоб висловити протест проти розширення повноважень поліції під час демонстрацій. Законодавча пропозиція, що обговорюється через справу Сари Еверард.

Відповідно до законопроекту, який все ще обговорюється, поліція зможе заздалегідь накладати обмеження на протести, які створюють «серйозну небезпеку порушення громадського порядку і серйозного збитку державної і приватної власності». Для цього Начальники місцевої поліції зможуть встановити початкову і останню години протесту, встановити обмеження по шуму. Штрафи для порушників складають до 2500 фунтів стерлінгів на людину. За пошкодження пам’ятника передбачено до 10 років в’язниці.

У Брістолі протестуючі розпилювали фарбу і кидали предмети в поліцію. Вони підпалили поліцейські машини і розбили вікна поліцейської дільниці.

Поліція Ейвона і Сомерсета підкреслила, що всі винні в насильстві і завданий збиток будуть притягнуті до відповідальності.