Депутати Європарламенту вносять зміни в законодавство для захисту журналістів

Депутати Європарламенту закликали до внесення змін до законодавства для захисту журналістів. Мета полягає в тому, щоб зупинити серію судових позовів проти журналістів з метою змусити їх замовкнути.

Мальтійський депутат Європарламенту Роберта Меццола з Європейської народної партії, як приклад, навела вбивство своєї співвітчизниці Дафни Каруани Галісії. До вбивства проти неї було порушено понад 40 справ, а її банківські рахунки були заморожені.

«Європа повинна бути в змозі захистити журналістів, які перебувають під перехресним вогнем, і повинна підтримувати тих, хто шукає правду», – сказала вона.

Німецький депутат Європарламенту Тімо Волкен з Прогресивного альянсу соціалістів і демократів заявив, що стратегічні справи проти участі громадськості є формою правового переслідування і зловживання системою правосуддя. «Його все частіше використовують уповноважені особи та організації. Їх мета не в тому, щоб виграти справи. Процедура заснована на єдиному мотиві залякування, виснаження психологічних ресурсів обвинуваченого з кінцевою метою змусити його замовчати»,- вважає Волкен.