Чоловік захопив заручника в банку в Києві

“Чоловік з бомбою в рюкзаку захопив філія АТ “Універсал Банку” в центрі Києва.

“3 серпня о 12.00 в поліцію зателефонувала представниця АТ “Універсал Банк” (Шевченківський район, приміщення бізнес-центру “Леонардо”) і повідомила, що в відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба і попросив викликати поліцію.

«Співробітники банку покинули офіс, а глава відділення залишився там в якості заручника. Поліція почала переговори з терористом і закликала його здатися»,- пояснив Геращенко. Він додав, що в Києві почалась спецоперація “Грім”.

Чоловік погрожував підірвати бомбу в відділенні банку в Шевченківському районі, який знаходиться знаходиться в будівлі бізнес-центру “Леонардо” в Києві. Він попросив поліцію кави і сигарети. Злочинець був затриманий, коли співробітники правоохоронних органів передали термос з гарячим напоєм і тютюновими виробами.

На даний час чоловік, який погрожував підірвати бомбу в київському банку, заарештований. З’ясувалося, що чоловік, який захопив заручника, громадянин Узбекистану Сухроб Карімов», – сказав Геращенко. “Чоловік 1988 року народження, є “психічно неврівноваженою людиною”, – заявив на прес-конференції заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За даними українських ЗМІ, мова йшла не про тероризм. Видання допускають дві основні версії. Перша – Карімов попросив у банку суму 40000 гривень. Друга версія полягала в тому, що він попросив ефірного часу, тримаючи в заручниках начальника відділення.

Це третій подібний інцидент за останні тижні.

Минулого місяця бойовик кілька годин тримав пасажирів в автобусі, перш ніж відпустити їх. Він був заарештований.

23 липня ще один чоловік взяв у заручники високопоставленого співробітника міліції в Полтаві, перш ніж він був застрелений поліцією. Заручник не постраждав.