Серія нових обмежувальних заходів в Марокко по коронавірус

Уряд Марокко оголосило ряд нових обмежувальних заходів, які вступлять в силу 23 липня, по боротьбі з розповсюдженням коронавіруса, повідомляє ТАСС. Як наголошується в заяві Кабінету Міністрів, рішення влади засновано на рекомендаціях Науково-технічного комітету, враховуючи значне зростання числа інфекцій і смертей, зареєстрованих в останні дні.

Введено національний заборона на проїзд в нічний час з 23:00 до 4:30. Виняток буде зроблено для осіб, що працюють в життєво важливих галузях і сферах діяльності, а також для осіб з невідкладними проблемами зі здоров’ям. Щоб подорожувати між префектурами і провінціями, громадянам необхідно буде пред’явити свідоцтво про вакцинацію або спеціальний дозвіл на поїздку від влади. Вечірки та весілля заборонені, на похоронах можуть бути присутніми тільки 10 чоловік.

За заявою уряду, кафе і ресторани, транспорт і громадські басейни повинні працювати тільки на 50% від загальної місткості. Зустрічі та заходи на відкритому повітрі можуть відвідувати до 50 осіб. Якщо ця кількість перевищено, необхідно отримати дозвіл від місцевої влади. «Небезпека поширення пандемії все ще зберігається, особливо після появи в королівстві нових штамів коронавіруса. Ситуація, що склалася вимагає суворого дотримання всіх державних постанов і всіх профілактичних заходів, що вживаються органами охорони здоров’я, включаючи фізичне відстань, правила гігієни і обов’язкові носіння маски для збереження важливих досягнень Марокко в боротьбі з пандемією », – підкреслили в Кабінеті Міністрів.

Раніше уряд Марокко знову продовжило надзвичайний санітарний стан, введений 20.03.20, для протидії поширенню коронавіруса. Він буде діяти до 10 серпня. 28 січня король Мохаммед VI почав загальнонаціональну кампанію з вакцинації населення від коронавіруса. Згідно з розпорядженням монарха, вакцинація безкоштовна для всіх громадян, а також для іноземців, які постійно проживають в країні. Це торкнеться 80% населення Марокко (близько 30 000 000 чоловік). На сьогоднішній день в королівстві вакциновано більше 11,41 мільйона чоловік, і більше 9,69 мільйона отримали дві дози вакцини.