В ході зіткнень в Косово було поранено серб і шість поліцейських

За повідомленням Reuters, був важко поранений серб. Шестеро поліцейських також отримали поранення після того, як поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу, який став ворожим після рейдів по затриманню контрабандистів в нестабільному районі Косово.

Поліція Косово повідомляє, що люди в формі зустріли опір в Митровиці під час проведення операції по вилученню контрабанди в декількох містах.

У заяві говориться, що поліція відреагувала після того, як протестуючі в Митровиці застосували проти поліції ручні і шокові гранати.

Сербське державне телебачення показало людей, що рятуються від сльозогінного газу, і палаючу машину. Поруч стояли пожежні машини.

Повідомлялося про подібні зіткненнях і в сусідньому місті Звечан.

Інформаційний портал Kosovo Online цитує Златана Елека, керівника лікарні в Митровиці, який повідомив про те, що одна людина отримала серйозні поранення.

«Пошкодження лопатки і ребер сталося через вогнепальну зброю … Пацієнт знаходиться в реанімації у важкому стані», – сказав Елек.

“Президент Сербії Олександр Вучич покинув Белград, щоб відправитися в центральне сербське місто Рашка для зустрічі з представниками косовських сербів”, – повідомили в його офісі.

Прем’єр-міністр Сербії Ана Брнабіч закликала НАТО, у якого є 3000 миротворців в Косово, втрутитися і зупинити насильство.

Прем’єр-міністр Косово Альбін Курті сказав: «Злочинність і злочинні угруповання неприпустимі, і з ними будуть боротися. Ми припинимо контрабанду».

Косово проголосило незалежність від Сербії в 2008 році, але близько 50 000 сербів, які залишаються на півночі країни, відмовляються визнавати владу в Приштині і вважають Белград своєю столицею.

Белград і Приштина домовилися про діалог під егідою ЄС для вирішення спірних питань в 2013 році, але прогрес був незначним.