У Китаї мільйони виявилися «під замком» через поширення опції «Дельта»

“Сьогодні в Китаї мільйони людей опинилися заблокованими в своїх будинках, оскільки країна намагається приборкати найбільше поширення коронавіруса за кілька місяців за допомогою масових тестів і обмежень на поїздки”, – повідомляє AFP.

Сьогодні Китай повідомив, що спалах “Дельти”,швидко розповсюджується, охопив понад 20 міст і більше десятка провінцій.

За заявою влади, в центральному місті Чжучжоу в провінції Хунань сьогодні було наказано більше, ніж 1,2 мільйонам жителів залишатися вдома в умовах жорсткої блокади протягом наступних трьох днів, оскільки проводиться загальноміська кампанія з тестування та вакцинації.

«Ситуація, як і раніше похмура і складна», – заявила влада Чжоучжоу.

Пекін раніше хвалився своїм успіхом в скороченні випадків захворювання в країні майже до нуля після того, як коронавірус вперше з’явився в Ухані в кінці 2019 року, що дозволило економіці відновитися.

Але останній спалах, пов’язаний з Нанкін, коли 20 липня дали позитивний результат дев’ять прибиральників в міжнародному аеропорту, загрожує цьому успіху: за останні два тижні було зареєстровано понад 360 випадків.

Чиновники терміново шукають людей, які недавно приїхали з Нанкіна або Чжанцзяцзе, і закликають туристів не їздити в райони, де були виявлені випадки захворювання.

Тим часом, Пекін блокує в’їзд туристів до столиці в розпал літнього курортного сезону.

Тільки «важливі пасажири» з негативними тестами будуть допущені до в’їзду після виявлення кількох випадків серед жителів, які повернулися з Чжанцзяцзе. У неділю міські влада закликала жителів «не залишати Пекін без необхідності».

Крім того, національні органи охорони здоров’я повідомили сьогодні про нові випадки захворювання в популярному туристичному місці Хайнань, а також в постраждалій від повені провінції Хенань.