У турецькій Анталії з туристів хочуть стягувати новий податок

Мерія турецького курортного міста Анталія розглядає можливість введення нового податку для туристів.

Здається, що кому-кому, а меру одного з найпопулярніших турецьких курортних міст – Анталії, не пристало скаржитися на брак грошей у місцевому бюджеті. Однак, як говорить народна мудрість: «Грошей багато не буває».

На думку мера Анталії Муххітіна Бечека, повинен бути введений ще один туристичний збір, гроші від якого будуть повністю йти до міського бюджету.

Мер Анталії Муххітін Бечек висунув таку ідею, посилаючись на аналогічну практику в інших країнах. Як він стверджує, щорічно в Анталії відпочивають близько 15 мільйонів туристів, але грошей на підтримку міської інфраструктури катастрофічно не вистачає.

Згідно з підрахунками мерії, якщо Анталья всеж-таки введе новий туристичний податок, то додатково зможе заробити від 150 до 200 мільйонів євро на рік. Для цього потрібно з кожного дорослого туриста за ніч брати півтора євро. З дітей податок стягувати поки не планується.

Введення нового спеціального збору для туристів підтримав Анатолійський туристичний союз, який об’єднує всі прибережні курортні зони.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в мерії Рима прийняли нові правила, що регламентують поведінку туристів, які приїжджають помилуватися красотами Вічного міста.

В Амстердамі вирішили, що потрібно суттєво збільшити надходження до міського бюджету, і одночасно, хоча б трохи, звільнити вулиці міста від армій іноземних туристів.