Німеччина прийняла обов’язкову вакцинацію проти віспи

У минулому році в Німеччині було зареєстровано понад 500 випадків захворювання віспою, в країні було прийнято нове правило – обов’язкова вакцинація, пише BGNES з посиланням на Euronews.

Міністр охорони здоров’я Йенс Спан сказав, що прослітлення населення про необхідність вакцинації недостатньо. Новий закон вступив в силу 1 березня, вимагаючи від батьків надати докази того, що їхні діти були щеплені. Правило поширюється на надходження в усі школи, дитячі садки та гуртожитки для біженців, а також поліклініки.

Через закони, що вимагають обов’язкової освіти, нещеплених дітей не можна виключати зі школи. Але їхні батьки можуть бути оштрафовані до 2500 євро. Єдині, хто не зачеплений новою вимогою, це люди, які народилися до 1970 року, діти у віці до 1 року і люди з доведеною непереносимістю вакцин.

Деякі політики та громадяни висловили невдоволення законом, який, за їхніми словами, заважає життю людей. Але міністр Спан сказав, що особиста свобода «також означає, що я можу довіряти іншим, що вони не загрожують мені».