Трамп: Якщо іммігранти незадоволені, то нехай не приїжджають

Президент Дональд Трамп, якого демократи розкритикували за «рішення» міграційного кризи, написав в Твіттері, що, якщо іммігранти незадоволені умовами в тимчасових таборах, «вони не повинні приїжджати». Імміграційна політика Трампа провокує зростаючий опір з боку судів і Конгресу.
Конгресмени-демократи і правозахисники недавно відвідали центри іммігрантів на кордоні з Мексикою і повідомили про дуже погані умови.
Вони заявили, що табори переповнені, і людям, які там містяться, не вистачає їжі, води та інших предметів першої необхідності.
Генеральний інспектор Міністерства внутрішньої безпеки опублікував фотографії таких центрів в долині Ріо-Гранде, штат Техас, де людей в два рази більше, ніж повинно бути.
«Якщо нелегальні іммігранти незадоволені умовами нашвидкоруч побудованих або пристосованих центрів утримання під вартою, просто скажіть їм, щоб вони не перетинали наш кордон і всі проблеми будуть вирішені!», – написав Трамп в Твіттері.
Раніше президент писав, що «наші люди з прикордонного патруля не є працівниками лікарень, вони не є лікарями або медсестрами». Він додав, що «багато хто з цих нелегалів тепер живуть краще, ніж там, звідки вони приїхали, і в набагато безпечніших умовах».
Білий дім розкритикував вирок федерального судді в Сіетлі, який постановив, що тримання під вартою в закритих центрах прохачів притулку в США є незаконним.
Це рішення стало результатом судового позову проти уряду, поданого правозахисними організаціями в квітні цього року. Генеральний прокурор і глава департаменту юстиції Вільям Барр стверджує, що особи, які шукають притулку, які незаконно перетнули кордон США, не мають права на звільнення під заставу.

«Такий вердикт тільки заохотить контрабандистів і злочинців, що призведе до ще більшої перевантаження нашої імміграційної системи»,- сказала прес-секретар Білого дому Стефані Гриша.
Ініціатива уряду також провалилося в Конгресі, який блокував спроби фінансувати будівництво стіни на південному кордоні за рахунок коштів інших федеральних програм, у тому числі по боротьбі з контрабандою наркотиків.