Туристичний бум в Туреччині: які причини?

Туреччина щорічно встановлює рекорди для залучених туристів, швидкими темпами просуваючись до досягнення супер-амбітних цілей 2023 року.

Поєднання захоплюючої дух природної краси, історичних і культурних пам’яток і прекрасною їжі роблять Туреччину одним з кращих туристичних напрямків у світі. Як і в попередні роки, в 2019 році число туристів, що прибувають до Туреччини знову збільшується. Відвідувачі збільшилися на 13,7%, досягнувши 51,8 млн., рекордних за весь час, повідомляє TRT World, цитований Expert.bg.

За словами Алі Білір, віце-президента Асоціації туристичних агентств, Туреччина в значній мірі диверсифікувала свою туристичну індустрію, додавши нові місця до своїх звичайних курортам, і в той же час наполегливо працює, щоб досягти своєї мети – збільшити число відвідувачів до 75 мільйонів чоловік до 2023 році, повідомляють турецькі туристичні агентства (TURSAB).

«Завдяки гостинності турків і якості об’єктів, Туреччина не дуже далеко від досягнення мети в 75 мільйонів», – сміливо заявив Біллір TRT World.

За його словами, за останні кілька років безпеку в країні поліпшується, що привертає все більше людей і створює позитивне сприйняття в умах любителів подорожей.

Турецький туризм продовжує розвиватися в позитивному напрямку, і з ростом числа туристів, що прибувають, країна, ймовірно, запрацює 34,5 млрд. доларів тільки на туристичній індустрії, що є історичним рекордом, свідчать останні офіційні дані.

Очікується, що найчисленнішими туристами будуть росіяни – тільки в 2019 році їх було 7 мільйонів. Відвідувачів з Німеччини – 5 мільйонів (більшість з них, ймовірно, з турецьким корінням). Болгари розташувалися на престижному третьому місці, з 2,7 млн ​​громадян, які відвідують Туреччину. За ними йдуть набагато більші країни, такі як Великобританія та Іран.

Культурна та історична столиця Туреччини – Стамбул і туристична перлина Анталія зберігають свою корону в рейтингу найбільш відвідуваних місць, прийнявши в минулому році близько 30 мільйонів туристів.

Оздоровчий туризм

Туреччина має великий потенціал для оздоровчого туризму, а його лікарні і фахівці стають все більш бажаними для людей у ​​всьому світі. Крім медичного та термального туризму, він пропонує високоякісні реабілітаційні та медичні послуги для літніх людей та інвалідів.

Європейські країни з їх старіючим населенням є найбільш важливим цільовим ринком для Туреччини, і вона планує обслуговувати їх своїми розвиненими об’єктами в найближчі роки. «Туреччина входить в п’ятірку найбільш відвідуваних країн оздоровчого туризму в світі», – сказав Білір.