З гуркотом каструль і сковорідок іспанці заглушили королівську промову

Тисячі іспанців, які були ув’язнені як у в’язницю на кілька тижнів у своїх будинках на час карантину через коронавірус, висловили свій гнів під час промови короля Філіпа, гуркотом каструль на балконах своїх будинків.

Причиною були не тільки пандемія і введені обмеження, а й останній корупційний скандал з замішаним в ньому ім’ям королівської сім’ї.

Нагадаємо, що раніше стало ясно, що нинішній король Іспанії Філіп VI відмовляється від спадщини свого батька Хуана Карлоса. У заяві з палацу також говориться, що відставний монарх також буде позбавлений щорічного утримання в розмірі майже 200 000 євро.

Відносно Хуана Карлоса ведеться розслідування за 100 мільйонів доларів, отриманих з Саудівської Аравії в швейцарському банку через Панамський фонд.

Іспанці, розсерджені на короля, зажадали пожертвувати незаконне багатство колишнього короля для охорони здоров’я в країні.

Іспанія також входить до числа країн, серйозно постраждалих від цього вірусу. За останніми даними, майже 14 800 осіб є інфікованими, а 640 – померли.

Кілька днів тому Іспанія оголосила надзвичайний стан у зв’язку з кризою коронавірусу, в результаті чого майже 47 мільйонів чоловік в країні знаходяться під 15-денним карантином.

Всі непродовольчі магазини, а також бари, ресторани і кінотеатри закриті, і жителі можуть покинути свої будинки тільки окремо і з певної причини, наприклад, при здійсненні покупок або відвідуванні аптеки.

Сам Філіп оголосив, що його тест на коронавірус негативний.