Економіка Туреччини подвоїла зростання

Валовий внутрішній продукт Туреччини за липень і вересень був на 11,1 відсотка вище, ніж роком раніше. У третьому кварталі економіка Туреччини показала найбільший ріст за останні шість років. Валовий внутрішній продукт (ВВП) був між липнем і вереснем на 11,1% вище, ніж роком раніше, повідомило в понеділок статистичне управління. Таким чином, зростання виріс більш ніж у два рази в порівнянні з першою половиною року.экономика Турции показала самый большой рост за последние шесть лет

У другому кварталі ВВП зріс на 5,4 відсотка, на початку року – до 5,3 відсотка. Це зростання в значній мірі пояснюється падінням за той же період минулого року: у третьому кварталі 2016 року економіка скоротилася на 0,8 відсотка після невизначеності після спроби державного перевороту. На цей раз виросли як особисте споживання, так і інвестиції і експорт. Постачальники послуг, будівельна індустрія і промисловість відзначили особливо сильний ріст. Уряд стимулював економіку з більш високими витратами, новими податковими правилами та фондом гарантійних зобов’язань.

За словами міністра розвитку Лутфі Ельвана, динамічний ринок, як очікується, зросте від 6 до 7 відсотків у 2017 році в цілому, сказав він телекомпанії AHaber.

Новини з Туреччини зацікавлять тих українців, які планують в найближчому майбутньому знайти для себе підходящу вакансію для роботи в цій країні на www.eurabota.ua.