Зростання показників зовнішньої торгівлі Австрії

Зовнішня торгівля Австрії набирає обертів. За три квартали 2017 року експорт збільшився на 7,6 відсотків і склав 105 мільярдів євро. У той же час імпорт збільшився на 8,4 відсотків і склав понад 109 мільярдів, так що дефіцит зовнішньої торгівлі зріс до 4 мільярдів євро, як показують попередні статистичні дані.Внешняя торговля Австрии набирает обороты

Експорт товарів у США збільшився на 8,8% до 7,08 млрд євро в порівнянні з першими трьома кварталами 2016 року. В цілому, австрійські компанії експортували на 7,1% більше товарів у країни за межами ЄС (до 31,65 млрд євро), тоді як імпорт звідти збільшився на 11,7% (до 32 млрд євро). Навпаки, торговий баланс дещо покращився в торгівлі з державами-членами ЄС. Експорт зріс на 7,8% до 73,54 млрд євро, імпорт – на 7,1% до 77,15 млрд євро, торговий дефіцит трохи скоротився. Експорт в Німеччину, де 30 відсотків всього експорту землі, відстає. Тільки у вересні зовнішня торгівля в абсолютному вираженні показала результат нижче середнього, але в основному це пов’язано з тим, що у вересні цього року було менше робочих днів. Скоригований для цього ефекту, різниця була незначною.

Економічно розвинена Австрія привертає до себе увагу багатьох українських фахівців різних напрямків, для тих, хто твердо вирішив їхати на роботу в цю країну багато цікавої та корисної інформації знайде на www.eurabota.ua.