Безмитний ліміт посилок можуть опустити до 22 євро

Про те, що посилки з-за кордону можуть обмежити вартістю тільки 22 євро, написав на своїй сторінці в Facebook засновник і співвласник найбільшого українського інтернет-магазину Rozetka.ua Владислав Чечьоткін.

Владислав Чечьоткін

Нещодавно Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект № 9260 одне з положень якого передбачає зниження вартості посилок з яких не стягується мито до 100 євро. За словами Чечьоткіна у нього є інформація про те, що ініціатори змін вирішили зіграти в нечесну гру: в першому читанні прийняти обмеження у 100 євро, а в другому по швидкому зіграти в тиху і прийняти положення, яке планували спочатку, тобто обмежити безмитні посилки вартістю 22 євро.

Також Чечьоткін зазначив, що у новому варіанті законопроекту кур’єрські служби планують зробити податковими агентами, які «повинні будуть нараховувати і стягувати податки зі своїх клієнтів. Я впевнений, що це як мінімум на півроку заблокує всі посилки. Слід зауважити, що зараз контрабандисти везуть безконтрольно і не важливо на яку суму, вони заздалегідь підготувалися і пишуть ціну до 22 євро. Щось знають».

Для українців, які користуються послугами найбільших зарубіжних інтернет-магазинів це означає, що товари, які купуються зі знижками, після сплати мита обійдуться набагато дорожче. Виходить як завжди – контрабандистам все одно, вони і так податки не платять, а українці позбудуться можливості купувати якісні імпортні товари.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 8 листопада Верховна Рада в першому читанні прийняла закон, який передбачає суттєві поправки до Податкового кодексу України, в тому числі і зниження вартості безмитних посилок з-за кордону.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018