Згідно з даними однієї з турецьких газет, Туреччина була готова до Коронавіруси ще до його появи в Китаї

За словами Тюркіє, “Туреччина була готова до коронавірусу ще до його появи в Китаї. Завдяки заходам, викладеним в опублікованій в 2019 році доповіді про можливу національної пандемії грипу, поширення коронавіруса в країні могло бути не настільки масштабним”.

«Через затримку ми платимо вищу ціну», – пише Тюркіє.

У документі описаний ряд запобіжних заходів, в тому числі установка тепловізійних камер на в’їздах до країни для контролю за станом пасажирів з постраждалих країн, припинення відвідувань театрів, кінотеатрів, конференцій, ізоляція прибуваючих з-за кордону на батьківщину, переривання шкільних занять і т.д .

У своїй вчорашньій заяві міністр охорони здоров’я Фахретін Коджажа закликав людей похилого віку старше 65 років дотримуватися комендантської години і не залишати своїх домівок. «Залишайтеся вдома, ви нам потрібні»,- було сказано в зверненні Коджа.

Міністр оголосив, що 32 000 нових працівників охорони здоров’я приєднаються до системи охорони здоров’я, і ​​пообіцяв 100-процентну надбавку до медичних зарплат протягом наступних трьох місяців. Коджа також сказав, що з Китаю вже відправлений новий препарат, який добре себе зарекомендував при лікуванні пацієнтів з коронавірусом. Цей препарат вже почав застосовуватися в Туреччині для лікування пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

За словами міністра охорони здоров’я, “очікується початок масового виробництва апаратів штучного дихання в Туреччині. Крім того, вчора вранці з Китаю прибуло 50000 експрес-тестів на коронавірус, а в середу їх кількість збільшиться до 300000. Туреччина хоче отримати до одного мільйона таких тестів з Китаю “.

«Аплодисментів не треба, потрібна допомога»,- написав Коркузуз, стверджуючи, що лікарі були змушені купувати за рахунок коштів з власних кишень захисні окуляри, маски і рукавички через брак їх в лікарнях.