Уряд заборонив подорожувати до інших країн

Поки українцям на деякий час потрібно забути про туризм.

В уряді вважають, що найближчим часом за кордон з туристичною метою виїжджати не просто недоцільно, а реально небезпечно. У всьому винен коронавірус.

Таким чином, починаючи з вівторка, 24 березня, Кабмін прийняв рішення про заборону українським громадянам виїжджати з країни в якості туристів. Все робиться для того, щоб якщо не запобігти, то значно сповільнити поширення в Україні коронавіруса.

Також уряд розпорядився про закриття всіх аеропортів країни. На час дії карантину та до рішення уряду в Україні буде працювати тільки одна повітряна гавань – міжнародний аеропорт «Бориспіль». Аеропорт прийматиме чартерні рейси, які організовують для евакуації українських громадян з інших країн.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив: «Це стосується тільки пасажирських перевезень. Виняток становлять завдання державної необхідності за окремими наказами відповідних міністерств».

Пандемія поламала плани десяткам тисяч українців, які в березні-квітні планували подорожі до різних країн.

Тисячі українців, які полетіли на відпочинок ще до введення карантину і закриття авіасполучення з іншими країнами, застрягли там на невизначений час. Міністерство закордонних справ поки не виконало своїх обіцянок в найкоротші терміни допомогти повернутися всім українським туристам на батьківщину. Виявилося, що легко пообіцяти, але зробити дуже важко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ПриватБанк через брак готівкових доларів тимчасово перевів обмін валют в онлайн-режим.

Єгипет з 1 червня 2020 року вводить спеціальні туристичні візи, щоб за рахунок іноземних громадян поповнити державний бюджет.