Volkswagen закриває свою філію в Туреччині

“Volkswagen вирішив покинути Туреччину”, – повідомила Hurriyet.

В офіційному листі голова ради директорів німецького автомобільного концерну Герберт Дис поінформував відповідні органи країн на двох континентах, що подав документи на закриття філії компанії, зареєстрованої в Туреччині в 2019 році.

Volkswagen відкрив в Туреччині свій підрозділ з капіталом в 164,5 мільйона доларів. Основними видами діяльності компанії були проектування, складання, продаж і експорт автомобілів, запчастин і аксесуарів до них.

Дис підкреслив, що причиною такого рішення стала глобальна пандемія коронавіруса. «Ми готові відновити нашу діяльність в Туреччині в більш відповідний час», – написав німець.

Міністр промисловості Туреччини Мустафа Варанков, в свою чергу, піддав критиці дії компанії. «Це рішення було прийнято з політичних причин. У нього немає економічної основи. Ми залишаємося відкритими для співпраці з іноземними інвесторами», – підкреслив він.

Нагадаємо, на початку грудня 2020 року Євросоюз ввів санкції відносно ряду громадян Туреччини. Обмеження були накладені через те, що кораблі Анкари шукали родовища природного газу на Кіпрі.