Коронавірус: Путін продовжить оплачувану відпустку по всій Росії до 30 квітня

Оплачувана відпустка для всіх працівників в Росії, введена з понеділка спочатку на термін в один тиждень, буде продовжена до кінця місяця. Про це заявив президент Володимир Путін в телевізійному зверненні до народу.

Росія готується до можливого швидкого збільшення числа інфікованих новим коронавірусом (COVID-19) після того, як Путін вчора визнав, що ситуація з інфекцією стала більш складною.

Путін підкреслив, що пік епідемії ще попереду, як в глобальному масштабі, так і в Росії. У Москві, що найбільш сильно постраждала від цієї інфекції, за останні 24 години зареєстровано понад 700 нових випадків зараження.

«Я вирішив продовжити карантин до кінця місяця, тобто до 30 квітня включно. Підкреслюю, зарплати робітників будуть виплачуватися», – сказав президент Росії.

За словами Путіна, поєднання режимів ізоляції і безробітного населення дозволить Росії «виграти час для активних заходів».

«Поки що нам не вдалося змінити хід подій в Москві, незважаючи на всі заходи, прийняті федеральними і міськими властями», – зазначив Путін.

Обмеження, що накладаються в російській столиці, можуть не бути необхідними в інших частинах Росії.

За словами глави російської держави, у регіональної влади є свобода вирішувати, як далеко вони підуть в своїх відповідних заходах блокади і карантину, виходячи з ситуації на місцях.