Туреччина ще більше посилює заходи в зв’язку з COVID-19

У зв’язку з поширенням COVID-19 Туреччина оголосила про нові обмежувальні заходи, які вступили в силу з сьогоднішнього дня, 14 квітня 2021 року, терміном на два тижні.

Продовжено комендантську годину, і в будні дні громадянам заборонено виходити з дому з 19:00 до 5:00 ранку. Іноземці, які перебувають в країні з метою туризму, звільнені від обмежень комендантської години.

По суботах і неділях заборонено виходити з дому у всіх районах країни з 19:00 п’ятниці до 5:00 понеділка. Подорож на далекі відстані не допускається, крім як за наявності невідкладних обставин.

Громадянам старше 65 і молодше 18 років користуватися громадським транспортом не дозволяється. На всіх в’їздах і виїздах з міст будуть відкриті КПП, які контролюватимуть дотримання введених обмежень.

Влада Туреччини вирішила, що обмежувальні заходи при поїздках до країни будуть застосовуватися до 31 травня 2021 року.

Нагадуємо, що всім бажаючим пройти через сухопутні, морські і прикордонні пункти пропуску в Туреччині необхідно пред’явити негативний результат ПЛР. Це потрібно зробити за 72 години до в’їзду в країну. Вимога не поширюється на дітей віком до 6 років.

Пасажири, що прибувають з-за кордону на літаку і бажаючі пройти через контрольно-пропускні пункти аеропортів Туреччини, зобов’язані протягом 72 годин до вильоту заповнити електронну форму на веб-сайті Міністерства охорони здоров’я Туреччини за адресою https://register.health.gov.tr/.