Навчання у воєнний час: знижки та безкоштовне навчання для українців

У цей непростий для України час тисячі українських студентів продовжують навчатися (багато онлайн). Де продовжити навчання, якщо відвідування занять у рідному ВНЗ в умовах війни недоступне? Наведені нижче ресурси та програми покликані допомогти українським студентам як на батьківщині, так і за кордоном.

scienceforukraine.eu – на цьому ресурсі доступні сотні варіантів навчання та наукової діяльності для українських студентів та науковців.

erudera.com – список університетів по всьому світу, які готові допомогти українцям.

@EducationUaBot – корисний бот для пошуку можливостей навчання за кордоном або онлайн-навчання.

Великобританія

5 університетів знизили вартість програми Foundation для студентів з України на 50%:

De Montfort University.
University of Bradford.
University of Dundee.
Bangor University.
The University of Greenwich.

Foundation – це обов’язкова річна програма, яку проходять іноземні студенти перед вступом до бакалавра. Зазвичай вона коштує 15000-20000 фунтів стерлінгів/рік.

Німеччина

У Німеччині багато ВНЗ запрошують українських студентів 1-4 курсів на навчання з обміну на 1 семестр. Абітурієнтам надається стипендіальна підтримка, знижки на навчання або додаткове фінансування. Наприклад, Технічний університет Кельна та Університет Бремена пропонують можливості для абітурієнтів, студентів та вчених.

Великий список можливостей для навчання в Німеччині є на сайті German-Ukrainian Academic Society.

Німецька служба академічних обмінів DAAD також розмістила список стипендій від університетів Німеччини. Там же можна знайти й іншу корисну інформацію з навчання у Німеччині.

Ірландія

Студентам з України місцеві ВНЗ знижують вартість навчання від 3000 до 6000 євро на рік. Розмір знижки визначається індивідуально з урахуванням бекґраунду кожного студента. Знижка діє 1 рік.

Литва

У Vilnus University пропонують додаткову стипендію €300 для українців, які вимушено покинули університети України. Щомісячну стипендію виплачуватимуть до 31 серпня.

LCC International University пропонує безкоштовне навчання протягом 1 року для абітурієнтів та студентів (бакалаврські та магістерські програми)+ рік безкоштовного проживання в LCC Campus.

Каунаський технологічний університет пропонує українцям повністю безкоштовне навчання на всіх програмах та ступенях, а також гранти на проживання у гуртожитку.

США

Чикагський університет пропонує стипендії українським студентам бакалаврам.

Чехія

studyin.cz – список чеських університетів, які надають допомогу та можливість безкоштовного навчання українцям. Там же – інструкції для вступу.

Фінляндія

Університет прикладних наук Хаага-Хелія пропонує літні онлайн-курси з маркетингу, реклами та соціальним мережам. Термін реєстрації – до 12 травня, покваптесь!

Університет Турку пропонує українцям безкоштовне навчання, але без права здобуття наукового ступеня. Наприклад, можна пройти окремі курси чи навчальний модуль.

Джерело: https://t.me/tripmydream