Зростання економіки Євросоюзу в 2020 році продовжить сповільнюватися

Прогнози економічних експертів щодо перспектив розвитку економіки Європейського союзу на наступний рік залишаються песимістичними.

Багато негативних факторів можуть в результаті привести до ще більшого уповільнення зростання економік країн Європейського союзу. Про нищівний удар, який останнім часом зазнає промисловість ЄС, заявили офіційні представники Єврокомісії. Цей фактор з великою часткою імовірності призведе до того, що зростання європейської економіки в наступному році істотно знизиться.

Європейський центральний банк уже відреагував на уповільнення зростання, відновивши програму стимулювання покупки облігацій. Також знову знизилися процентні ставки в надії на те, що нова монетарна політика буде сприяти збереженню зростання економічного розвитку і трохи розігріє інфляційні процеси, без яких економіка найближчим часом може увійти в рецесію.

Фінансовий комісар Європейського союзу Валдіс Домбровскіс розповів, що «досі європейська економіка демонструвала стійкість на тлі несприятливого зовнішнього середовища: економічне зростання тривало, створення робочих місць було стійким, а внутрішній попит був високим».

Все може змінитися в гіршу сторону, оскільки зберігається високий рівень невизначеності через торгові конфлікти між США і Китаєм, США і Європейським союзом. Виробничий сектор показує погані результати, а невизначеність по Brexit тільки посилює проблеми.

Протягом найближчих декількох місяців всі очікують ослаблення напруженості між Сполученими Штатами і Китаєм і зняття невизначеності щодо виходу Великобританії з Євросоюзу, що позитивно вплине на економіку ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна протягом найближчого часу розраховує отримати так званий промисловий безвіз із країнами Європейського союзу.

У Міжнародному валютному фонді заявили про різке зниження темпів розвитку світової економіки.