Туреччина працює над власною системою ППО, яка зможе замінити С-400 та Patriot

У 2022 році Туреччина працюватиме над внутрішніми проектами зі створення зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) HISAR та SIPER.

“HISAR A і HISAR O пройшли успішні випробування з ураження високошвидкісних цілей. Таким чином, Туреччина стане на крок ближче до системи ППО SIPER, яка стане альтернативою російським С-400 та американським Patriot”, – пише Sabah.

Повідомляється, що система, яку планується ввести в експлуатацію в 2023 році, найнадійніше усуне всі загрози, що виникають у повітрі.

Туреччина розробляє два типи комплексів HISAR. Один з них – HISAR A – система ППО ближньої дії, здатна перехоплювати цілі на відстані до 15 км. Інший – HISAR O – система із середньою дальністю 25 км. Як повідомляє видання, системи HISAR ефективні проти літаків з нерухомим крилом, що обертається, крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів і ракет класу “повітря-земля”.

Системи HISAR розробляються за підтримки турецької оборонної промисловості та за участю ASELSAN, ROKETSAN та інших компаній. Передбачається, що комплекс HISAR O використовуватиметься для захисту стратегічно важливих об’єктів.