ЄС: Санкції проти Туреччини до листопада 2021 роки за буріння в Середземному морі

“Європейський союз продовжив санкції проти Туреччини на рік за її незаконну діяльність в Середземному морі і загрожує ввести нові обмежувальні заходи проти Анкари”,- йдеться в заяві Ради ЄС в Брюсселі.

“Сьогодні Рада постановила продовжити на один рік, до 12 листопада 2021 року існуючий режим обмежувальних заходів у відповідь на несанкціоноване буріння Туреччини в Східному Середземномор’ї. Таким чином, ЄС залишає за собою право вводити цільові обмежувальні заходи проти окремих осіб або організацій, які несуть відповідальність або беруть участь в несанкціонованому бурінні в Східному Середземномор’ї».

Рада нагадує, що на даний момент в чорному списку Туреччини значаться дві людини. Їм заборонено в’їзд до країн ЄС, а їхні активи заморожені. Крім того, фізичним і юридичним особам з ЄС заборонено надавати кошти тим, хто знаходиться в списку.

ЄС ввів санкції проти Туреччини в 2019 році за буріння у виключній економічній зоні Кіпру. Крім того, ЄС ввів фінансові обмежувальні заходи проти Анкари, скоротивши допомогу Туреччині на 2020 рік (субсидії, виділені на період переговорів про вступ до ЄС), а також закликав Європейський інвестиційний банк переглянути свою кредитну діяльність у цій країні, зокрема, що стосується кредитування під державну заставу.