Україна звернулася до Світового банку за позикою в розмірі 100 мільйонів доларів на вакцини проти COVID-19

“Україна попросила у Світового банку позику в розмірі 100 мільйонів доларів для закупівлі вакцин проти COVID-19”, – заявила сьогодні заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова на тлі рекордної кількості нових інфекцій за добу в країні.

«Ми працюємо над пакетом документів і над завершенням всіх домовленостей»,- сказала вона на брифінгу, трансльованому по телебаченню. За її словами, кошти підуть на закупівлю вакцин проти COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив минулого тижня, що країна сподівається отримати 8 мільйонів доз вакцини COVID-19 в першій половині 2021 року в рамках ініціативи по забезпеченню вакцинами бідніших країн Kovax.

Раніше сьогодні він оголосив, що Україна повідомила про рекордні 15 331 нове зараження за останні 24 години.

Уряд ввів суворі обмежувальні заходи по всій країні у вихідні дні.

Це означає закриття або обмеження для більшості підприємств, за винятком життєво важливих служб, таких як продуктові магазини, аптеки, лікарні і транспорт. Рішення викликало протести представників бізнесу.

У той же час Міністерство фінансів України оголосило сьогодні про успішне завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо проекту свого бюджету на 2021 рік, що є ключовою умовою для початку переговорів з фондом про наступний транш.

У червні Україна отримала від МВФ позику в розмірі 5 мільярдів доларів, щоб впоратися з різким уповільненням економічного зростання. Однак фонд відклав продовження переговорів з Києвом, щоб дочекатися чітких сигналів про те, що влада продовжить реформи.