Греція відновлює літній туризм і приймає іноземців

“Сьогодні Греція знову відкрила свої основні аеропорти для додаткових міжнародних рейсів, сподіваючись відновити свій життєво важливий туристичний сектор після тримісячної блокади”,- повідомляє Reuters.

У туризмі зайнято близько 700 000 чоловік, і на його частку припадає близько 20% економічного виробництва Греції. Тому цей сектор важливий для відновлення країни. Греція вийшла з довготривалого боргової кризи всього два роки тому.

Близько 33 мільйонів туристів відвідали середземноморську країну в минулому році, забезпечивши дохід в 19 мільярдів євро.

Пасажири, що прибувають з аеропортів, які, на думку Європейського агентства з авіаційної безпеки, піддаються високому ризику, будуть перевірені на наявність коронавіруса і будуть поміщені в карантин на термін до 14 днів, в залежності від результату тесту.

Обмеження на пересування, введені в березні, допомогли Греції контролювати поширення інфекції COVID-19 – трохи більше 3000 випадків, що є відносно невеликим числом порівняно з іншими країнами ЄС. Але це зупинило економіку.

Перед консервативним урядом стоїть грандіозне завдання – відкрити країну для іноземних гостей, побоюючись нової епідемії.

Від Санторіні прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс заявив журналістам, що його пріоритетом було зробити Грецію найбезпечнішим місцем у Європі.

«Ви можете приїхати до Греції, у вас буде фантастичний відпочинок. Ви зможете посидіти на веранді з прекрасним видом, випити гарного вина, насолодитися пляжем»,- пояснив Міцотакіс.

«Але ми не хочемо, щоб ви сиділи в переповненому пляжному барі … Є кілька речей, які ми не допустимо цього літа».