Триденний траур в Єгипті

Адміністрація президента Єгипту Абдула Фаттаха Ас-Сісі вшанувала пам’ять колишнього президента Хосні Мубарака, відзначивши його заслуги як державного діяча і героя війни 1973 року з Ізраїлем, повідомляє DPA.

У Єгипті був оголошений триденний траур у зв’язку зі смертю Мубарака.

В Адміністрації президента заявили, що глибоко засмучені кончиною колишнього президента Мухаммеда Хосні Мубарака, одного з лідерів і героїв війни 1973 року проти Ізраїлю, який прийняв командування Військово-повітряними силами під час війни, відновлюючи гідність і честь арабської нації. У заяві висловлюються щирі співчуття родині загиблого.

Збройні сили Єгипту заявили, що вони зі скорботою дізналися про смерть колишнього єгипетського президента, одного з синів і військових лідерів країни.

Палестинський президент Махмуд Аббас, 84 роки, також вшанував пам’ять Хосні Мубарака, відзначивши його прихильність справі Палестини і палестинському народу щодо його права на свободу і незалежність, йдеться в повідомленні, представленому офісом Аббаса.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху також висловив співчуття з приводу смерті Хосні Мубарака, якого він назвав своїм “особистим другом”, повідомляє DPA.

“Мубарак, мій особистий друг, був лідером, який привів свій народ до миру і безпеки, до миру з Ізраїлем», – сказав Нетаньяху. “Ми зустрічалися з Мубараком багато разів. Я був вражений його відданістю. Ми продовжимо йти нашим спільним шляхом”, – сказав Нетаньяху в заяві, поширеній його офісом.