Легендарна група «Нірвана» судиться за дитяче порно

“Чоловік, що з’явився на обкладинці культового альбому Nirvana “Nevermind” в дитинстві, подав позов проти музикантів, стверджуючи, що його оголене зображення є дитячою порнографією”, – повідомляє Variety.

Це одна з найбільш відомих обкладинок музичних альбомів усіх часів. На ній зображене оголене немовля (Спенсер Елдон) під водою в басейні, що пливе до доларової банкноти, прикріпленої до риболовного гачка.

Зображення сприймається переважно, як символ капіталізму. Видання зазначає, що оголені зображення дітей несексуального характеру згідно із законом не вважаються дитячою порнографією.

Однак у адвоката Елдона інша інтерпретація. Він стверджує, що включення банкноти в зображення змушує дитину виглядати «як секс-працівника».

«Відповідачі навмисно продавали зображення Елдона в комерційних цілях і використовували шокуючий характер зображення для просування себе і своєї музики за його рахунок», – йдеться в позові.

30-річний Елдон подав позов в Каліфорнії проти ряду обвинувачених, включаючи живих членів групи Дейва Грола і Кріста Новоселича, а також керуючого майном Курта Кобейна – його вдови Кортні Лав. Він вимагає від кожного з підсудних компенсацію в розмірі 150 000 доларів.

Елдон сказав, що він так і не отримав оплати за фотографію, крім 200 доларів, які його батьки отримали за неї в день фотосесії.