Учні в Великобританії – часті жертви сексуальних домагань

Як повідомляє AFP, школи у Великобританії не можуть захистити дітей від небажаних фотографій, відео та коментарів в середовищі, де сексуальні домагання в Інтернеті вважаються нормою.

“Згідно зі звітом урядового агентства Ofsted, що грунтується на свідченнях сотень дітей, ситуація в цій області викликає серйозне занепокоєння”, – сказав міністр освіти Гевін Вільямсон.

“Не дивлячись на масштаб проблеми, керівники шкіл і вчителі постійно недооцінюють поширення сексуального насильства в Інтернеті», – заявили в шкільній інспекції.

Повідомлення з’явилося після того, як веб-сайт «Запрошені всі» опублікував тисячі анонімних повідомлень про сексуальне насильство і знущання в британських школах, що привернуло увагу уряду до проблеми.

«Діти і молоді люди розповіли нам, що сексуальні домагання трапляються так часто, що вони стали повсякденними», – повідомив Ofsted.

“Така поведінка настільки поширена, що школи повинні визнати, що це відбувається, незалежно від того, чи повідомляють діти вчителям”, – йдеться в повідомленні організації.

У заяві говориться, що деякі форми сексуальних домагань і сексуального насильства в Інтернеті стали для дітей настільки звичайними, що вони не бачать сенсу повідомляти про таку поведінку і відкидати її.

Майже 90% дівчаток і майже 50% хлопчиків говорять, що вони або їхні однолітки регулярно отримують небажані відверті фото і відео.

На думку 92% дівчат, сексистські фрази, в тому числі використання таких слів, як «повія», є звичайним явищем.

“Така поведінка включає розповсюдження порнографічних відео і фотографій чоловічих геніталій в соціальних мережах, таких, як Snapchat”, – йдеться в звіті. Учні від 16 років і старше частіше повідомляють про подібні онлайн-атаки.

У звіті були використані коментарі понад 900 дітей з 32 шкіл і коледжів, в тому числі деякі з них були внесені на сайт «Запрошені всі». Цей сайт був створений в березні Сомой Сара – випускницею кращої приватної школи країни. На даний час він включає понад 15 000 свідоцтв студентів про сексуальні домагання.

Спостерігач визнає, що діти, які стикаються з порнографією і змушені відправляти оголені селфі, є «набагато більшою проблемою, ніж школи можуть вирішити». Ofsted закликав уряд зосередити увагу на захисті дітей в запланованому законопроекті про безпеку в Інтернеті.