2105 лісових пожеж вирувало в Туреччині цього року

“Останні два місяці, можливо, здавалися гіршою погодою в Туреччині через величезні лісові пожежі, але в період з січня по серпень країну спустошували ще сотні пожеж. Головне управління лісового господарства Туреччини (OGM) оголосило, що з першого місяця 2021 року вони вели боротьбу з 2105 лісовими пожежами, а також з 1 597 пожежами в сільській місцевості “, – повідомляє Sabah.

Минулого тижня та у вихідні в провінціях Ізмір, Ширнак, Бурдур, Едірне, Анталія і Йозгат спалахнули шість лісових пожеж, які пожежники швидко загасили. В управлінні оголосили, що всі вигорілі лісу будуть засаджені.

З останнього тижня липня в країні стався безпрецедентний стрибок лісових пожеж. Владі потрібно було близько двох тижнів, щоб загасити всі 240 лісових пожеж, що охопили країну. Вони вбили, щонайменше вісім осіб, розорили села і забрали життя великої кількості тварин. Висока температура, низька вологість і сильний вітер продовжили пожежі, викликавши евакуацію сотень людей, особливо в селах, розташованих недалеко від епіцентрів пожеж.

Раніше влада заявила, що на місці вигорілого ділянок будуть посаджені нові ліси. Міністр сільського і лісового господарства Бекір Пакдемірлі сказав, що перед підготовкою грунту для посадки будуть проведені польові дослідження, заплановані після перших дощів, які, ймовірно, відбудуться в листопаді.

«Через п’ять років ці місця знову стануть вічнозеленими», – сказав Пакдемірлі Анатолійське агентство: «Ми посадимо близько 252 мільйонів саджанців».