Тайвань посилює обмеження через зростання COVID-19

З сьогоднішнього дня Тайвань ще більше посилив обмеження для контролю випадків COVID-19, включаючи заборону на харчування в ресторанах, оскільки, як повідомляє Reuters, повідомляється про нове зростання інфекцій.

Після місяців відносної безпеки з добре контрольованою пандемією Тайвань переживає зростання числа випадків захворювання в країні і випустив другий рівень попередження, обмежуючи збори і закриваючи розважальні заклади.

Оголосивши про 633 нові випадки захворювання, у тому числі 11 смертельних, міністр охорони здоров’я Чень Ши-Чун прокоментував, що, хоча пік захворюваності припав на 17 травня і не було різкого погіршення, але поки рано говорити про те, чи покращується ситуація.

Чень сказав, що обмеження будуть посилені: ресторани пропонуватимуть тільки їжу на винос. Люди, які не носять маски на вулиці, будуть платити штрафи.

Він додав, що люди повинні обмежувати час свого перебування поза домом. «Менше виходь і купуй більше», – сказав Чень.

З початку пандемії Тайвань зареєстрував в цілому 6091 інфекцію, в тому числі 46 смертельних. За даними уряду, у більшості інфікованих в нинішній хвилі симптоми відсутні або проявляються в легкій формі.