Французька «людина-павук» піднялася на 187-метрову вежу в знак протесту проти паспорта здоров’я і була заарештована (ВІДЕО)

60-річний Ален Робер, відомий, як французька «людина-павук», піднявся на 187-метрову будівлю в діловому районі Ла-Дефанс в Парижі без спорядження в знак протесту проти паспортів здоров’я.

Через трохи більше години після сходження він був заарештований поліцією за «створення небезпечної ситуації для життя інших».

Зазвичай Роберт піднімається поодинці, але на цей раз його супроводжували троє молодих альпіністів у віці 21, 28 і 33 років відповідно, яким «випала честь» приєднатися до легенди міського альпінізму.

“Це сходження – мій протест проти обмежувальних заходів, які зводять всіх з розуму. Паспорти вакцинації – це напад на основні свободи, це ганьба», – сказав Ален Роберт перед початком сходження.

«Я також роблю це, як данину поваги Жан-Полю Бельмондо, який сам виконував свої трюки», – додав він, маючи на увазі легенду французького кіно, яка померла у віці 88 років всього за день до цього.

Ален Робер відомий тим, що піднявся за допомогою рук без спорядження більш, ніж на сотню хмарочосів та інших міських пам’ятників, зазвичай без страховки і часто без дозволу.

У березні 2020 року він також піднявся на вершину вежі Агбар в Барселоні в знак протесту проти страху, викликаного COVID-19.