Сотні британців покинули швейцарський курорт, щоб уникнути карантину

“Сотні британців, які планували провести відпустку на швейцарському курорті Фербір, таємно покинули свої готелі після того, як місцева влада наказали помістити всіх британських туристів на 10-денний карантин”, – повідомляє dpa. Рішення про ізоляцію прибулих з Великобританії було прийнято на тлі інформації про стрімке поширення нової версії коронавіруса.

20 грудня Швейцарія перестала приймати рейси з Великобританії і ПАР, де також була зареєстрована мутація коронавіруса. При цьому влада Швейцарії вирішили, що всім туристам, які прибули з цих країн після 14 грудня, слід провести 10 днів в ізоляції, починаючи з дня їх прибуття.

В цілому на карантин повинні були потрапити 420 осіб, в тому числі громадяни Швейцарії, які повернулися на батьківщину після проживання в Сполученому Королівстві.

Повідомляється, що 50 чоловік покинули Швейцарію, як тільки дізналися про карантин. З решти 370 туристів за станом на 27 грудня в Фербіре залишилося менше 12.

Багато гостей покинули готелі вночі. Співробітники виявили, що гості пропали, так як підноси з сніданком, залишені під дверима, залишилися недоторканими.

Гірськолижний курорт Фербір, розташований в кантоні Уолліс, традиційно користується популярністю у британських туристів.

Однак через карантин сім’ї з маленькими дітьми виявилися заблокованими в приміщенні площею 20 квадратних метрів.

Деякі британці, які покинули Швейцарію, вирішили провести залишок відпустки в сусідній Франції. Схили там закриті, але британцям не заборонено залишати свої готельні номери.