Джефф Безос продав акції Amazon майже на 2 мільярди доларів

Згідно з опублікованими фінансовими документами, Джефф Безос продав акції своєї Amazon Inc. на 1,8 мільярда доларів за останні кілька днів.

Згідно з даними Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), в заздалегідь заплановані дні продажу в п’ятницю і понеділок засновник і генеральний директор Amazon продав 905 456 акцій на загальну суму 1,84 млрд. доларів. Терміни продажів збігаються з часом, коли Amazon представила фінансові результати за четвертий квартал 2019 року в минулий четвер, повідомивши про квартальний прибуток в розмірі понад 3 мільярди доларів.

У вівторок акції Amazon зросли на 2,27%, при цьому ринкова капіталізація компанії вперше перевищила рівень гросмейстера в 1 трлн. доларів. Вона стала четвертою компанією в елітному технологічному колі, до якого відносяться Apple Inc., Microsoft Corp. і материнська компанія Google – Alphabet Inc.

Amazon вдалося подолати, але ненадовго, рівень в 1 трлн. доларів під час торгів в п’ятницю, а потім знову в понеділок. Однак вони не змогли зберегти свою рекордну ринкову капіталізацію до кінця відповідної сесії Уолл-стріт. Раніше провідна світова компанія в області електронної комерції досягла порогу в 1 трильйон доларів в липні і вересні 2018 року. Але і тоді їй не вдалося утримати цей рекордний максимум, оскільки ринкова капіталізація кожної компанії офіційно повідомляється тільки в кінці відповідного торгового дня.

У серпні минулого року Джефф Безос продав акції Amazon майже на 3 мільярди доларів, коли гігант електронної комерції зазнав збитків, найбільших за останні 13 років.

Хоча не ясно, куди конкретно йдуть гроші від проданих акцій, в 2018 році Джефф Безос сказав, що він вкладає близько 1 мільярда доларів своїх особистих коштів на рік в своэ приватне космічне підприємство Blue Origin.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, Джефф Безос залишається найбагатшою людиною в світі з його 127 мільярдами доларів.