Азербайджан задоволений співпрацею з Росією

Як повідомляє АЗЕРТАДЖ, президент Азербайджану Ільхам Алієв обговорив питання розвитку двостороннього співробітництва в наступному році в телефонній розмові зі співголовою російсько-азербайджанської міжурядової комісії з економічного співробітництва Олексієм Оверчуком.

«Країни обговорили напрямки співпраці між Азербайджаном і Росією в галузі економіки, енергетики, транспорту і сільського господарства на 2021 рік і висловили впевненість, що двосторонні відносини будуть і далі розширюватися», – сказано в повідомленні.

Віце-прем’єр Росії передав главі Азербайджанській державі вітання президента Володимира Путіна. Алієв і Оверчук вітали успішний розвиток азербайджансько-російських дружніх відносин, заснованих на стратегічному партнерстві.

«Вони відзначили, що, незважаючи на пандемію коронавіруса в 2020 році, економічні відносини розвиваються добре», – повідомляє АЗЕРТАДЖ.

За посередництва Росії Вірменія підписала угоду з Азербайджаном 9 листопада після 6 тижнів запеклих боїв за Нагірний Карабах.

Вірменія погодилася здати три райони навколо Карабаху – Агдам, Лачін і Кельбаджар – в рамках угоди, яка зупинила наступ Азербайджану по поверненню територій, втрачених в війні з вірменськими сепаратистами в 1990-х роках.

Туреччина і Росія домовилися про спільну миротворчу місію в Карабасі.