У швейцарському банку роботи замінили людей

Успіх проведеного експерименту настільки вразив керівництво, що розглядається можливість про використання роботів на постійній основі.

Kantonalbank фото

Керівництво швейцарського банку St. Galler Kantonalbank в якості експерименту вирішило замінити для виконання тих же функцій 7 осіб на 5 роботів, які виконували завдання протягом трьох повних робочих днів. Експеримент виявився настільки успішним, що керівництво банку до кінця травня прийме остаточне рішення, чи варто надалі впроваджувати робототехніку вже на постійній основі.

В інтерв’ю виданню член ради директорів Фелікс Бушор розповів, що «…це технічно здійсненне, і тепер ми вивчаємо можливість впровадження та інших програм. Я дуже оптимістично до цього ставлюся. Оцінка потенціалу йде повним ходом».

Оскільки банки прагнуть економити час і істотно знижувати витрати, то інтерес до роботам поступово зростає. Якщо використовувати роботи, з’являється можливість відмовитися від дуже дорогих програмних інтерфейсів для зв’язку між системами. За твердженнями експертів робот не робить помилок.

Втім, застосування роботів є і суттєві мінуси, неможливість консультувати клієнтів, співробітники починають турбується про своїх робочих місцях.

Джерело: www.eurabota.ua