Жителі найбагатших областей Італії на референдумі проголосували за розширення автономії

На плебісцитах, які пройшли в Ломбардії і Венето за те, щоб розширити автономію своїх областей, за попередніми даними висловилося близько 90 відсотків тих, хто взяв участь у волевиявленні. При цьому в Ломбардії явка склала близько 40, а у Венето – близько 60 відсотків. Голосування на референдумі вважається повноважним, якщо на нього прийшло 50 відсотків людей, що мають право голосу.голосование на референдуме в Италии

Частка цих двох регіонів Італії у ВВП становить 30 відсотків при тому, що в них живе чверть жителів країни. У 2016 році Ломбардія перевела в Рим на 54 млрд. податків більше, ніж отримала з центру. Чистий внесок Венето склав 15,5 млрд. євро.

Влада цих регіонів після підведення підсумків голосування на референдумах мають намір домагатися від Риму скорочення суми внесків до бюджету наполовину. Вони хочуть розширення повноважень у різних сферах діяльності. Референдуми провели за погодженням з центральним урядом, на відміну від іспанської Каталонії.

Для українців, які хочуть працювати в Італії проведення цього референдуму цікаве тим, що показує наскільки різняться області Італії у своєму економічному розвитку і при пошуку роботи на https://www.eurabota.ua/jobs-in/italy/jobs-offered враховувати цей факт, щоб мати можливість отримувати хорошу оплату за свою працю.