Безробіття в Німеччині знаходиться на рекордно низькому рівні

За статистичними даними за березень поточного року безробіття в Німеччині досягла 5,3%. Ринок праці ставить нові рекорди, про це повідомляє www.dw.com

ФРГ фото

Безробіття у ФРН досягла найнижчого рівня з того часу, коли країна возз’єдналася в 1990 році. За інформацією Федерального агентства праці, без роботи в березні залишалося тільки 5,3% німецьких працівників, у кількісному вираженні це склало менше 2,5 мільйона людей. Порівняно з лютим, кількість безробітних зменшилася на 0,1%.

Такі дані йдуть паралельно з досягненнями німецької економіки, яка рік від року показує приголомшливі результати. За підсумками минулого 2017 року, зростання внутрішнього валового продукту склав 2,2%. А експорт зріс до небувалих 1,3 трильйонів євро.

Якщо порівнювати, що буде з добробутом співробітника, який втрачає своє робоче місце, в Німеччині та в інших країнах-членах Євросоюзу, то за даними Євростату найбільший ризик опинитися за межею бідності як раз у німців, він склав 70,8%. В цілому по ЄС цей показник для безробітних у віці від 16 до 64 років становить у середньому близько 50%. Очевидно, що така невесела перспектива змушує німців активно шукати і знаходити роботу.

Джерело: www.eurabota.ua