Динаміка індексу споживання в Швейцарії показує позитивні тенденції

Економіка в кінцевому рахунку працює на споживача, її зростання на пряму залежить зростання заробітної плати, рівня споживання, купівельної спроможності громадян. Швейцарські аналітики Credit Suisse з упевненістю дивляться в майбутнє і прогнозують збільшення приватного споживання в 2018 році.

Credit Suisse прогнозируtт увеличение частного потребления в 2018 годуЗа оцінками експертів найбільшого швейцарського фінансового холдингу UBS, в цьому році приватне споживання має різко зрости, ці прогнози ґрунтуються на еволюції індексу споживання восени 2017 року.

Споживання домашніх господарств Швейцарії складають половину валового внутрішнього продукту (ВВП) країни, тому для економіки зростання індексу споживання є дуже важливим та позитивним показником.

Індекс UBS розрахований на основі шести споживчих позицій: реєстрація нових автомобілів, розвиток роздрібних бізнес-процесів, кількість ночей в готелях, індекс споживчих цін, зміна кількості відвідувачів зайнятості і обороту з допомогою кредитних карт в швейцарських торгових точках через UBS.