Кораблі, пов’язані з Росією, будуть заблоковані у портах Швеції

“Шведська профспілка портових робітників ухвалила рішення оголосити блокаду суден, що прямують до Росії”, – повідомляє телеканал SVT.

“Ми поінформували організацію роботодавців та посередників про те, що буде введена блокада”, – заявив віце-президент профспілки Ерік Хельгесон.

Два тижні тому організація надіслала листа міністру інфраструктури Томасу Енеруту, в якому закликала його заборонити російським і пов’язаним з Росією судам заходити до шведських портів. Інакше профспілка пригрозила розпочати блокаду.

Міра буде поширюватися на судна, що прямують до Росії або з Росії, що належать до Російської Федерації або перевозять російські товари. Це означає, що для таких суден у шведських портах будуть заблоковані всі вантажно-розвантажувальні, буксирувальні та швартовні операції.

Блокада розпочнеться 28 березня з метою «підтримати колег в українських портах та громадянське населення країни». За словами Хельгесона, «це виняткова ситуація, яка виправдовує» цей захід.

“Поки що ЄС хоч і розглядає таку блокаду, але вона ще не введена, і багато країн отримують нафту та іншу сировину з Росії. Проте Литва оголосила, що розглядає можливість запровадження такої заборони самостійно”, – повідомляє Blatik Times.

Канада вже заборонила російським судам заходити до своїх портів, аналогічний захід розглядають і США.

Обмеження щодо російських кораблів — це лише деякі з безпрецедентних економічних та фінансових санкцій проти Росії, які президент США назвав альтернативою Третьій світовій війні, а Путін назвав їхньою спробою «економічного бліцкригу».