Пожежі в Австралії досягли столиці

Жителі австралійської столиці Канберри були евакуйовані після пожежі біля аеропорту. Після кількох днів затишшя кількість спалахів і неконтрольованих пожеж знову підскочила на південному сході, повідомляє BGNES.

Дороги були закриті і людям наказали покинути або триматися подалі від передмість на схід від Канберри. На фотографіях, опублікованих в соціальних мережах, видно сірий дим, що звивається над передмістями міста. Поки немає повідомлень про постраждалих або будь-яких пошкодженнях.

В останні тижні в Канберрі і містах Сідней і Мельбурн якість повітря була оцінена як найгірша в світі через густі хмари диму від пожеж.

З вересня сотні пожеж в Австралії вбили 29 осіб і близько 1 мільярда місцевих тварин, при цьому було спалено 2500 будинків, випалюючи  загальну площу більше, ніж розмір Австрії.

Пожежні скористалися дощем минулого тижня, щоб контролювати стихію, але перерва закінчилася сьогодні, коли повернулися високі температури і вітру.

Тим часом, економічне дослідження показало, що пожежі змусять австралійців затягувати пояси тугіше, що є ознакою того, що стихійне лихо чинить тиск на 14-ю за величиною економіку світу.